Derfor skal du tage på udveksling til Tyskland

Fri Sep 20 2024

Omkring 130 millioner mennesker taler tysk som første- eller andetsprog, og du kan blive en af dem! Tyskland har et fremragende (og gratis) skole- og uddannelsessystem og tiltrækker folk fra hele verden med sine kulturelle tilbud, unikke festivaler og mangfoldige landskaber. Desuden er der interesse for internationale relationer og forskellige kulturer i dette åbne og mangfoldige land. Så du kan forvente at føle dig velkommen!

Tyskland er det største land i EU, hvad angår befolkning og økonomi. Og det har virkelig det hele. Ud over den høje levestandard finder du et stort udvalg af regionale kulturer og kontrasterende landskaber. Vidste du, at Tyskland har kystlinjer med to have og 77 øer? At der er 45 bjergkæder, herunder Alperne? At man kan vandre på vulkaner og svømme i kratersøer?

Udforsk en cool musikscene, der spænder fra klassisk musik til Deutschrap, Indie og Techno. Festivaler i løbet af året giver dig mulighed for at dykke ned i traditionelle begivenheder som karneval, Oktoberfest og julemarkeder og fremvise den internationale film-, teater-, litteratur- og kunstscene. I Tyskland finder du hyggelige landsbyer ved siden af spændende storbyer som Berlin, Hamburg, München, Leipzig, Frankfurt eller Köln. Dette kosmopolitiske land er også et center for teknologi og innovation.

Kvaliteten af den tyske uddannelse er verdenskendt og inkluderende. Skole og universitet er gratis, og undervisningen er interaktiv. Elevernes meninger betyder noget, og diskussioner og debatter er en vigtig del af skoledagen.

Den mest almindelige skoletype i det tyske gymnasium for udvekslingsstuderende hedder Gymnasium. Afhængigt af din alder, dine karakterer og dit kendskab til det tyske sprog vil du sandsynligvis blive placeret i en 10. eller 11. klasse. De tyske lærere sætter pris på, at du er aktiv i timerne. Ræk hånden op, stil spørgsmål og deltag i diskussioner. Det vil give dine tyske sprogfærdigheder et ordentligt boost!

Tyskerne er kendt for at være aktive. De elsker at rejse og udforske, nyde naturen på vandreture, cykelture eller campingture. Tyske teenagere har typisk mindst én hobby som sport eller musik, som de dyrker efter skole i en af de mange klubber, også kaldet »Verein«, der findes i selv de mindste landsbyer.

Du kan selvfølgelig også bruge din fritid på en café, i biografen eller i et indkøbscenter sammen med dine venner. Men her er et tip til din fritid i Tyskland: Meld dig ind i en klub! Det er en god måde at få venner på og have det sjovt efter skole. Kan du lide kunst, dans, musik eller teater? Bed din værtsfamilie om at hjælpe dig med at finde den Verein, der passer dig bedst.